Witajcie,
Nasze forum działa non-stop już prawie 8 miesięcy. Przez cały ten czas było utrzymywane ze środków własnych osoby, która to forum założyła. Maszyna utrzymująca forum, sprzęt sieciowy, okablowanie, konfiguracja, modyfikacja forum na potrzeby społeczności były organizowane za pomocą rąk 1 osoby. Niestety osoba ta jak każdy porządny obywatel posiadający zobowiązania ma ograniczone środki, które ostatnimi czasy zaczęły się kurczyć. Na początku istnienia forum nabiciwbrebank.pl mogło spokojnie się utrzymywać z dochodów z programu Google AdSense jednak pod koniec czerwca straciliśmy taką możliwość bezpowrotnie. Obecnie na forum jest podpięty inny program partnerski ale daje on o wiele mniejsze środki niż ten poprzedni (średnio 30 PLN/miesiąc).
Zgodnie z informacjami na forum za środki zgromadzone z Google AdSense został zakupiony nowy sprzęt sieciowy oraz nowe okablowanie. Kupno nowych części zostało spowodowane tym, iż mój stary sprzęt sieciowy niestety nie wytrzymał ruchu jaki wytwarza obecnie forum. Koszt unowocześnienia instalacji wyniósł ponad 800 PLN.
Pewnie wiecie, że komputery na wodę nie działają (a szkoda), potrzebny jest prąd a co za tym idzie opłacone rachunki.
To samo się tyczy połączenia z internetem. Usługodawca co miesiąc pobiera "co mu się należy".
Również nieubłaganie zbliża się data przedłużenia ważności 3 domen, na których działa nasze forum.
Koszt przedłużenia każdej to ponad 120 PLN.
Nie chcę aby moje słowa zostały negatywnie odebrane przez kogokolwiek.
Pamiętajcie - tworzymy razem jedyną tego typu społeczność w Polsce (i w takiej wielkości).
Wspólnie stworzyliśmy międzynarodowy precedens, który jest obecnie prezentowany na całym świecie.
Niestety ale obecnie problematyczne jest utrzymywanie całego forum, dlatego zwracam się z prośbą do Was o wsparcie.
Każda kwota (nawet 1 PLN) będzie symbolem tego, że doceniacie moją pracę włożoną w całe przedsięwzięcie jakim jest to forum.
Poniżej podaję konto do dobrowolnych wpłat na utrzymanie forum nabiciwbrebank.pl:
09 2490 0005 0000 4000 3596 7867AKTUALIZACJA:W związku z tym, że niektórzy pytają co wpisać przy wpłacie w niektóre pola w systemie transakcyjnym podaję odpowiedź. Wartości, które tam wprowadzicie mogą być naprawdę dowolne, ale żeby ułatwić sprawę podaję przykładowe wartości:
W pole "Imię i nazwisko": Jacek D.
W pole "Adres": ul. Internetowa 666
W tytule przelewu najlepiej wpisać klucz do wpłat używany do "Akcji Informacyjnej V. 2.0".
W ten sposób najłatwiej mogę zlokalizować osobę, która wpłaciła. Klucze do wpłat widzę tylko ja.
W razie dodatkowych pytań śmiało piszcie na adres:
kontakt@nabiciwmbank.plPozdrawiam,
Jacek 'B!gj@ck' D.