nabiciwbrebank.pl / nabiciwmbank.pl / nabiciwmultibank.pl - Nabici w mBank (Nabici w BRE Bank / Nabici w Multibank) - Forum klientów mBanku i Multibanku posiadaj±cych kredyt hipoteczny sprzed wrze¶nia 2006 nabiciwmbank.pl - nabiciwbrebank.pl / nabiciwmbank.pl / nabiciwmultibank.pl - Nabici w mBank (Nabici w BRE Bank / Nabici w Multibank) - Forum klientów mBanku i Multibanku posiadaj±cych kredyt hipoteczny sprzed wrze¶nia 2006
Luty 05, 2012, 05:25:14 am *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Gazeta Wyborcza opisa³a nasze forum! Artyku³ ukaza³ siê na 8 stronie w dzisiejszym wydaniu (29/01/2009). Zapraszamy do lektury - Polowanie na bankozaura!

Strona g³ówna  OPIS PROBLEMU GALERIA FORUM Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Zarejestruj konto na forum nabiciwbrebank.pl!
Współpracujemy z
mStop.pl
GrupaNaBank.pl
Ciekawy wątek? Podziel się z innymi: nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Wykop.pl  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Gwar.pl  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Facebook  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do StumbleUpon  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Google  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do del.icio.us  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Digg  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do MySpace

Strony: 1 [2] 3   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wdrożenie nowego modelu utrzymania forum NabiciWmBank.pl - Komentarze  (Przeczytany 18330 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
B!gj@ck
Web Developer Proffesional
Administrator
Inwigilator Bankierów

Moc Reputacji: 52
B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.

P³eæ: Mê¿czyzna
Miejsce pobytu: Warszawa
Wiadomo¶ci: 2133

« : Czerwiec 01, 2010, 01:11:28 pm »

Witam,

Wątek ten przeznaczony jest na wasze komentarze/uwagi/spostrzeżenia/sugestie w związku z nowowprowadzonym modelem utrzymania forum NabiciWmBank.pl.

Pozdrawiam,
Jacek 'B!gj@ck' D.

waldeks
Aktywny Pogromca Banku

Moc Reputacji: 8
waldeks Brak wp³ywu

Wiadomo¶ci: 82

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 18, 2010, 02:49:38 pm »

Witam,
bardzo dobry pomys³ z t± odp³atno¶ci±. Mo¿e to podzia³a na tych, którzy do tej pory nie wysup³ali ani z³ocisza na utrzymanie forum, a z forum korzystaj±.
Pzdr
 Hellboy89
powiedzia³bym nawet ¿e ¶wietny z punktu widzenia BRE, jakby¶ nie zauwa¿y³ ma³o kto odwiedza forum, kwestia paru tygodni i umrze ca³kiem nasz forum, BJ- czy taki mia³ byæ Twój zamys³?
a moze warto by by³o przekazaæ domene i forum osobie która poci±gnie to za free of charge? Napewno spo³ecznie jest to uzasadnione
B!gj@ck
Administrator
Inwigilator Bankierów

B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.B!gj@ck Otoczony/Otoczona magiczn± aur±.

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 18, 2010, 07:16:40 pm »

Witam,

BRE jeśli chodzi o prowadzenie forum nie ma nic do rzeczy i nigdy nie miało oraz mieć nigdy nie będzie.

Forum osiągnęło obecną postać dzięki ogromnej pracy praktycznie garstki osób.

A co inni? Inni mocno krytykowali ich ciężką pracę i efekt, który wypracowali (lepszy dla jednych, gorszy dla drugich).
Zdarzały się nawet groźby podpalenia i inne gorsze przypadki.

Inni również myśleli, że forum działa na wodę lub sprężone powietrze.
Możliwe nawet, że myśleli iż forum działa na sprzęcie z pewnego marketu z robakiem w logo. Niestety nie.

Za to co jest trzeba płacić i to nie mało. Pracujecie w większych firmach, korporacjach więc zdajcie sobie wreszcie sprawę, że dobrego sprzętu Cisco nie rozdają na ulicy. Przez ponad rok łożyła na wszystko jedna osoba z własnej kieszeni, której nawet problem nie dotyczy.

I co dostała w zamian? Ano właśnie...

Nikomu to nie przeszkadzało - bo w imię czego? Nie mój problem = nie mam zmartwienia.
A szkoda bo to forum powstało właśnie dzięki odwrotnej idei.

Nowy model utrzymania jest podyktowany wyłącznie ideą zwrotu poniesionych kosztów za utrzymywanie przy życiu forum (łącze, prąd, sprzęt).

Pisałem o tym już kilka razy. Widać ciągle za mało - powtórzę więc raz jeszcze.

Nowy model utrzymania jest podyktowany wyłącznie ideą zwrotu poniesionych kosztów za utrzymywanie przy życiu forum (łącze, prąd, sprzęt).

Pozdrawiam,
Jacek 'B!gj@ck' D.

andybe
Pogromca Banku

Moc Reputacji: 0
andybe Brak wp³ywu

Wiadomo¶ci: 21

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 18, 2010, 07:40:50 pm »

¿eby by³o wszystko takie transparentne prosi³bym równie¿ o rozliczenie ponoszonych wydatków, reklamujê to forum, teraz jeszcze mi go wy³aczaj± chocia¿ wp³acam, wiêc niech mam chocia¿ tyle , pa 
B!gj@ck
Administrator
Inwigilator Bankierów

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 18, 2010, 07:56:44 pm »

Witam,

Oczywi¶cie. Takie rozliczenie istnieje ju¿ od ponad 3 miesiêcy.

http://nabiciwmbank.pl/index.php/topic,1858.msg100511.html#msg100511

Pozdrawiam,
Jacek 'B!gj@ck' D.

grzymala
Pogromca Banku

Moc Reputacji: 1
grzymala Brak wp³ywu

Wiadomo¶ci: 43

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 18, 2010, 09:32:34 pm »

Na pocz±tku dziêkujê za "odblokowanie konta".
Nie by³o mnie tu kilka miesiêcy ... wczoraj powita³ mnie ekran z informacj± "¿e konto zosta³o czasowo zablokowane" - WTF pomy¶la³em - BRE uda³o siê zamkn±æ forum Nabitych ? - to by³a pierwsza my¶l ... po chwili gdzie¶ doczyta³em siê, ¿e to dlatego, ¿e nie wp³aci³em min. 5 z³ na utrzymanie forum ... WTF2 - przecie¿ jeszcze w we wrze¶niu zap³aci³em 50 z³  - co tu siê dzieje Co? - a nastêpna my¶l - zupe³nie poszaleli ...

Ale ju¿ totalnie rozwali³ mnie na ³opatki tekst o "dobrowolnych wp³atach" - szczyt bezczelno¶ci i arogancji BJ (je¿eli to Ty jeste¶ autorem tego sformu³owania) ! Wp³ata nie jest dobrowolna - jest zap³at± za mo¿liwo¶æ przeczytania tego forum i jest wymuszona. P³acisz -> czytasz - nie p³acisz -> wypad - tu nie ma dobrowolnej wp³aty !
Dobrowolna by³aby gdyby po przeczytaniu forum móg³bym wp³aciæ albo nie. W obecnej sytuacji jedynie dobrowolnie mo¿na podj±æ decyzjê czy chcê zap³aciæ za forum i przeczytaæ jego zawarto¶æ, czy te¿ nie.

Przykro mi to pisaæ BJ, szczególnie ¿e wiem, ¿e bez Ciebie, Twojej pracy, Twojego uporu, Twojej kasy to forum by nie powsta³o ... ale mam jednak wra¿enie, ¿e w pewnej chwili znikn±³ cel który przy¶wieca³ na pocz±tku tego forum ...

Wiem ile pracy i kasy kosztuje utrzymanie sprzêtu, forum itp. - ale moim zdaniem obrana teraz strategia jest o kant dupy pot³uc.
Po pierwsze mogê za³o¿yæ siê o dobr± wódkê, ¿e w BRE po³o¿yli siê ze ¶miechu i odkorkowali szampana - odnie¶li sukces - zakneblowali nas ...
po drugie my¶lê, ¿e niewiele osób szukaj±cych informacji o kredycie w BLE Banku zap³aci kasê za mo¿liwo¶æ przebijania siê przez setki postów - po prostu olej± to forum jako ¼ród³o informacji o BLE kredytach - poszukaj± jej gdzie¶ indziej - na przyk³ad u doradców kredytowych BLE Banku.
Moim zdaniem obecna forma doprowadzi do wymarcia tego forum.

BJ skoro upierasz siê przy trzymaniu tego na swoim sprzêcie, w swoim miejscu to mo¿e jednak trzeba za³o¿yæ stowarzyszenie, przyj±æ cz³onków, ustaliæ jego statut, ustaliæ sk³adki cz³onkowskie i wtedy bêdzie kasa na utrzymanie sprzêtu - a tak to partyzantka, w dodatku dla wiêkszo¶ci ludzi bardzo, ale to bardzo brzydko wygl±daj±ca.

Jak to sz³o: Nie id¼cie t± drog± !

dodam jeszcze:
Przez ponad rok ³o¿y³a na wszystko jedna osoba z w³asnej kieszeni, której nawet problem nie dotyczy.
I co dosta³a w zamian? Ano w³a¶nie...
my¶lê, ze cel jednak zosta³ zgubiony/zmieniony po drodze od powstania forum do dzisiaj ... skoro by³ na pocz±tku jaki¶ cel to dlaczego teraz go nie ma ? Zmieni³ siê ? Zosta³ osi±gniêty ?

PRZYL!CZ SIE DO POZWU przeciw BRE - www.grupanabank.pl

Musisz tak?e zrozumiea, ?e umowa kredytowa jest z natury zobowi?zaniem "asymetrycznym". Mo?na z tym ?ya, lub po prostu nie braa kredyt?w. [..]Na takie warunki sie zgodzili?cie, koniec i basta. TomekL przedst. BRE na www.nabiciwmbank.pl
B!gj@ck
Administrator
Inwigilator Bankierów

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 18, 2010, 10:09:00 pm »

Witam,

Zawsze mi miło wymienić zdanie z kimś inteligentnym U¶miech

...
Dobrowolna byłaby gdyby po przeczytaniu forum mógłbym wpłacić albo nie. W obecnej sytuacji jedynie dobrowolnie można podjąć decyzję czy chcę zapłacić za forum i przeczytać jego zawartość, czy też nie.

Masz rację. Zdanie zostało usunięte. Mea culpa. Smutny

Przykro mi to pisać BJ, szczególnie że wiem, że bez Ciebie, Twojej pracy, Twojego uporu, Twojej kasy to forum by nie powstało ... ale mam jednak wrażenie, że w pewnej chwili zniknął cel który przyświecał na początku tego forum ...

Mylisz się. Gdyby tak było miejsce to przestałoby już istnieć. Moja Żona bardzo na to nalegała już w Grudniu 2009.

Wiem ile pracy i kasy kosztuje utrzymanie sprzętu, forum itp. - ale moim zdaniem obrana teraz strategia jest o kant dupy potłuc.

Proszę o kontrpropozycję (udział w stowarzyszeniu nie wchodzi w grę).

po prostu oleją to forum jako źródło informacji o BLE kredytach - poszukają jej gdzieś indziej - na przykład u doradców kredytowych BLE Banku.
Moim zdaniem obecna forma doprowadzi do wymarcia tego forum.

Nie prawda. Potwierdzone, że jednak niektórzy chcą i szukają. Widać nie wiesz jak pożyteczne (nie tylko dla ludzi z kredytem w BRE) niektóre informacje zamieszczone tutaj. Sam w pracy mam kilka przypadków, które nie są w BRE a są zarejestrowane na forum.

BJ skoro upierasz się przy trzymaniu tego na swoim sprzęcie, w swoim miejscu to może jednak trzeba założyć stowarzyszenie, przyjąć członków, ustalić jego statut, ustalić składki członkowskie i wtedy będzie kasa na utrzymanie sprzętu - a tak to partyzantka, w dodatku dla większości ludzi bardzo, ale to bardzo brzydko wyglądająca.

Moje zdanie na temat udziału w stowarzyszeniu zamieściłem wyżej. Obecnie jest udostępniony skoroszyt z kosztami, który każdy może wejść i przejrzeć (nawet jako gość forum).

Jak to szło: Nie idźcie tą drogą !

Nigdy nie lubiłem Saby. Spoko

dodam jeszcze:myślę, ze cel jednak został zgubiony/zmieniony po drodze od powstania forum do dzisiaj ... skoro był na początku jakiś cel to dlaczego teraz go nie ma ? Zmienił się ? Został osiągnięty ?

Nikt nie powiedział, że go nie ma ani, że został osiągnięty.
Zmiany też nie zanotowałem. Cel jest napisany na forum i można go czytać od stycznia 2009 roku. W drodze do osiągnięcia celu wykorzystano możliwe do osiągnięcia półśrodki.

Pozdrawiam,
Jacek 'B!gj@ck' D.

jolka
Aktywny Pogromca Banku

Moc Reputacji: 4
jolka Brak wp³ywu

Wiadomo¶ci: 80

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 23, 2010, 09:11:31 am »

No tak, najlepiej jest krytykowaæ, rozliczaæ, insynuowaæ.

BJ i tak d³ugo zwleka³ poniewa¿ ju¿ dawno powinien wprowadziæ op³aty skoro tak ma³o osób odpowiedzia³o na jego apel o wsparcie.

Pewnego dnia to forum na pewno przestanie istnieæ ale Bre nie powinno zbyt szybko otwieraæ szampana.

Obecne dzia³ania przenios³y siê na mocno ju¿ zaawansowane rozmowy z prawnikami.

Pamiêtajcie, ¿e zawsze mo¿ecie siê wykazaæ i co¶ zrobiæ a nie staæ z boku i czekaæ a¿ zrobi± to inni.
debec
Konto utrzymaniowe
Pogromca Banku

Moc Reputacji: 2
debec Brak wp³ywu

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 03, 2010, 10:02:14 am »

Wykopane z archiwum:

"Cytat: llukasz  Wrzesieñ 14, 2009, 02:34:57 pm
Na ile oceniasz miesiêczny/roczny koszt?

Utrzymanie domen (nabiciwmbank.pl, nabiciwbrebank.pl, nabiciwmultibank.pl):
120,78 PLN x 3 = 362,34 PLN

Op³aty za pr±d:
85 PLN x 12 = 1020 PLN

Op³aty za internet:
144 PLN x 12 = 1728 PLN

Rocznie: 3110,34 PLN / Miesiêcznie: 259,20 PLN"

...teraz 650 PLN ....

BJ mo¿e czas zacisn±æ pasa w temacie parametrów technicznych.Ruch na forum ju¿ chyba nie ten co w 2009r. Z tego co widzê 30-40 vs 300-400.
B!gj@ck
Administrator
Inwigilator Bankierów

« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 03, 2010, 10:12:45 am »

Witam,

Wszystkie opłaty poszły w górę (a w szczególności za internet i prąd). To co tam podałem to koszty, które na tamten czas gwarantują działanie maszyny + płynny ruch na witrynie. Do tego dochodzi bufor na utrzymanie sprzętu i ew. szybką wymianę w razie awarii.

Minimalna miesięczna kwota została podniesiona przez wyższy podatek VAT od przyszłego roku a co za tym idzie i wyższe faktury.
Środki są zbierane w modelu płatności z góry (darowizny z listopada są wykorzystywane w grudniu).

Ja niestety do tej pory mam tylko z tytułu istnienia tego forum dużo przykrości (Twój post jest kolejny) oraz problemów w rodzinie.

Przez rok was nie obchodziło za co to forum działa - nie chciałem nikogo dodatkowo obciążać ale odkąd zmieniła się moja sytuacja rodzinna nie miałem innego wyboru.

Zasada jest prosta - uważasz, że Ci to miejsce nie jest potrzebne to nie płać. Nie chcesz konta - usunę.
Każdy problem jest możliwy do rozwiązania.

Pozdrawiam,
Jacek 'B!gj@ck' D.

debec
Konto utrzymaniowe
Pogromca Banku

debec Brak wp³ywu

« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 03, 2010, 10:39:46 am »

BJ,przepraszam je¶li sprawi³em Ci przykro¶æ.Nie taka by³a moja intencja.
Poza tym nie wiem czy w tym,ale w którym¶ z w±tków o tej tematyce pisa³e¶ ¿eby sie nie krêpowaæ.
...a Ty od razu z usuniêciem konta...
Przecie¿ nie twierdzê ,¿e ró¿nicê schowa³e¶ do kieszeni.
Po prostu podajê pod rozwagê.Skoro nie starcza...mo¿e zmniejszyæ przepustowo¶æ...
pozdrawiam
zgagula
Aktywny Pogromca Banku

zgagula ZUO w nim/niej drzemie!

Wiadomo¶ci: 53

« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 03, 2010, 10:48:12 am »

BJ
mam pytania;
- dlaczego fora podobne (nabici z Santandera a nabici z BRE )a ró¿ni± siê tak znacznie cen± nasze kosztuje w okolicy 50 z³ miesiêcznie a wasze 690z³ ??
-za pr±d p³aci siê rachunki co dwa miesi±ce ty liczysz co miesi±c 200PLN ??
-przecie¿ jeszcze nie by³o ¿adnych podwy¿ek ??
- czy¿by nowo¶ci i zabawki które wdra¿a³e¶ do tego forum by³y tak kosztowne ??

debec
Konto utrzymaniowe
Pogromca Banku

debec Brak wp³ywu

« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 03, 2010, 10:55:36 am »

...mo¿e p³aci co dwa miesi±ce 400z³ , nie o to mi chodzi³o...
...ale jaki¶ czas temu zwiêkszono (chyba 6-krotnie) przepustowosæ,mo¿e pora wrócic do poprzedniej...
B!gj@ck
Administrator
Inwigilator Bankierów

« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 03, 2010, 10:59:08 am »

Witam,

@zgagula:
Inne fora działają jak ich założyciele/administratorzy chcą. Tutaj jest tutaj.
A co do opłat za prąd - istnieje możliwość zmiany okresu rozliczeniowego na miesięczny.
I ja tak właśnie mam. Przy rozliczeniu roczny/półrocznym i fakturze korygującej bym się po prostu nie wyrobił z opłatami.
Co do reszty pytań pozwól, że skomentuję je dużomówiącą ciszą (w szczególności, że Ty nie dołożyłaś ani grosza do tego aby to miejsce istniało).

@debec:
Nie jest to takie proste. Umowa jest podpisana na 2 lata.
W przypadku zmniejszenia prędkości będę musiał zapłacić karę (ponad 2000 PLN przy takiej opcji jak jest teraz).

Pozdrawiam,
Jacek 'B!gj@ck' D.

grani
Konto utrzymaniowe
Nieustêpliwy Pogromca Banku

Moc Reputacji: 31
grani Wschodz±ca gwiazda!grani Wschodz±ca gwiazda!grani Wschodz±ca gwiazda!grani Wschodz±ca gwiazda!grani Wschodz±ca gwiazda!grani Wschodz±ca gwiazda!

Miejsce pobytu: lublin
Wiadomo¶ci: 359

« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 03, 2010, 11:05:14 am »

Ludzie!
Bank dyma nas co miesi±c na parê stówek a wy macie problem ¿e zap³acicie 2 z³ wiêcej jak dotychczas.
zgagula
Aktywny Pogromca Banku

zgagula ZUO w nim/niej drzemie!

Wiadomo¶ci: 53

« Odpowiedz #30 : Grudzieñ 03, 2010, 11:30:01 am »

BJ
Inni kredytobiorcy dymani /oszukiwani przez Banki nie maj± z waszego forum nic co mog³oby nam siê przydaæ :

przyst±piæ do grupy inni kredytobiorcy ni¿ z BRE nie maj± szans i o tym wiesz

Wasi forumowicze te¿ maj± u nas konta bo maj± dwa kredyty jeden u was drugi u nas i nikt ich nie zmusza do p³acenia i nie wytyka ¿e na forum nie ³o¿± pieniêdzy .
Odwiedzamy was go¶cinnie a to ¿e zada³am niewygodne dla Ciebie pytania to chyba normalne i nie powinno nikogo dziwiæ.
Mo¿na forum zrobiæ tañsze , ¶ci±æ wydatki itd...

Tak jak dali¶my bankom w umowach dobrowolno¶æ naliczania oprocentowania tak Ty masz dowolno¶æ w naliczaniu op³at za to forum .
Czy op³aty tak wysokie s± uzasadnione Co?

Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Ciekawy wątek? Podziel się z innymi: nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Wykop.pl  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Gwar.pl  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Facebook  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do StumbleUpon  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Google  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do del.icio.us  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do Digg  nabiciwbrebank.pl - Dodaj wątek do MySpace

Skocz do:  

Dzia³a na MySQL Dzia³a na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawid³owy XHTML 1.0! Prawid³owy CSS!