Na pocz±tku dziêkujê za "odblokowanie konta".
Nie by³o mnie tu kilka miesiêcy ... wczoraj powita³ mnie ekran z informacj± "¿e konto zosta³o czasowo zablokowane" - WTF pomy¶la³em - BRE uda³o siê zamkn±æ forum Nabitych ? - to by³a pierwsza my¶l ... po chwili gdzie¶ doczyta³em siê, ¿e to dlatego, ¿e nie wp³aci³em min. 5 z³ na utrzymanie forum ... WTF
2 - przecie¿ jeszcze w we wrze¶niu zap³aci³em 50 z³ - co tu siê dzieje

- a nastêpna my¶l - zupe³nie poszaleli ...
Ale ju¿ totalnie rozwali³ mnie na ³opatki tekst o "dobrowolnych wp³atach" - szczyt bezczelno¶ci i arogancji BJ (je¿eli to Ty jeste¶ autorem tego sformu³owania) ! Wp³ata nie jest dobrowolna - jest zap³at± za mo¿liwo¶æ przeczytania tego forum i jest
wymuszona. P³acisz -> czytasz - nie p³acisz -> wypad - tu nie ma dobrowolnej wp³aty !
Dobrowolna by³aby gdyby po przeczytaniu forum móg³bym wp³aciæ albo nie. W obecnej sytuacji jedynie
dobrowolnie mo¿na podj±æ decyzjê czy chcê zap³aciæ za forum i przeczytaæ jego zawarto¶æ, czy te¿ nie.
Przykro mi to pisaæ BJ, szczególnie ¿e wiem, ¿e bez Ciebie, Twojej pracy, Twojego uporu, Twojej kasy to forum by nie powsta³o ... ale mam jednak wra¿enie, ¿e w pewnej chwili znikn±³ cel który przy¶wieca³ na pocz±tku tego forum ...
Wiem ile pracy i kasy kosztuje utrzymanie sprzêtu, forum itp. - ale moim zdaniem obrana teraz strategia jest o kant dupy pot³uc.
Po pierwsze mogê za³o¿yæ siê o dobr± wódkê, ¿e w BRE po³o¿yli siê ze ¶miechu i odkorkowali szampana - odnie¶li sukces - zakneblowali nas ...
po drugie my¶lê, ¿e niewiele osób szukaj±cych informacji o kredycie w BLE Banku zap³aci kasê za mo¿liwo¶æ przebijania siê przez setki postów - po prostu olej± to forum jako ¼ród³o informacji o BLE kredytach - poszukaj± jej gdzie¶ indziej - na przyk³ad u doradców kredytowych BLE Banku.
Moim zdaniem obecna forma doprowadzi do wymarcia tego forum.
BJ skoro upierasz siê przy trzymaniu tego na swoim sprzêcie, w swoim miejscu to mo¿e jednak trzeba za³o¿yæ stowarzyszenie, przyj±æ cz³onków, ustaliæ jego statut, ustaliæ sk³adki cz³onkowskie i wtedy bêdzie kasa na utrzymanie sprzêtu - a tak to partyzantka, w dodatku dla wiêkszo¶ci ludzi bardzo, ale to bardzo brzydko wygl±daj±ca.
Jak to sz³o: Nie id¼cie t± drog± !
dodam jeszcze:
Przez ponad rok ³o¿y³a na wszystko jedna osoba z w³asnej kieszeni, której nawet problem nie dotyczy.
I co dosta³a w zamian? Ano w³a¶nie...
my¶lê, ze cel jednak zosta³ zgubiony/zmieniony po drodze od powstania forum do dzisiaj ... skoro by³ na pocz±tku jaki¶ cel to dlaczego teraz go nie ma ? Zmieni³ siê ? Zosta³ osi±gniêty ?