|
radzik4910
Go¶æ
|
 |
« : Marzec 28, 2009, 10:32:13 pm » |
|
DANE
Konto do wpłat na składkę: 58 1050 1041 1000 0090 6719 4788
W tytule przelewu proszę wpisać: "NABICI W BRE BANK - TWOJ_NICK".
W pole "Imię i nazwisko" dla odbiorcy przelewu można wpisać cokolwiek np. "Nabici w BRE Bank".
UWAGA! UWAGA!
Końcowy termin wpłacania składki został ustalony na
1 CZERWCA 2009 (01/06/2009) do godziny 23:59.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
JMJ
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2009, 09:22:49 pm » |
|
dane... tylko nie nam  Dajcie tu ten numer konta, to przelejê tê stówkê, ale lojalnie zastrzegam, ¿e bêdê prosi³ o jej zwrot, je¶li has³o na banerze chocia¿ trochê bêdzie ci±¿yæ ku mBankowi (jak ca³e nasze forum prawdê mówi±c, a przecie¿ to nie nasza wina, ¿e "kerownictwo" tam kredyty pobra³o, a nie w Multi...).
|
|
|
|
|
|
"Posiadacze kapita3u bed? oddzia3ywaa na klase robotnicz?, (...) zmuszaj?c j? do zaci?gania coraz wiecej drogich kredyt?w, a? (...) stan? sie niemo?liwe do sp3acenia. Niesp3acone d3ugi bed? prowadzia do bankructw bank?w, kt?re trzeba bedzie nacjonalizowaa i panstwo wejdzie na droge (...) komunizmu."
|
|
|
|
kuzo
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2009, 10:36:26 pm » |
|
numer konta ¶wieci na ¿ó³to na ponad nami jak s³oñce w sensie formalno-prawnym nie ma czego¶ takiego jak mbank czy multibank jest tylko BRE Bank S.A. i to z nim mamy umowy !!!
Wszyscy z tzw ,,starego portfela" s± zwi±zani umow± z BRE Bankiem !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
B!gj@ck
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2009, 10:39:17 pm » |
|
Witam,
Chcia³bym zauwa¿yæ, ¿e forum ma 3 przypisane domeny (mbank, multi, bre). W nazwie tez s± te¿ te 3 "banki".
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Jacek 'B!gj@ck' D. 
|
|
|
pampusia
Bezbronna Ofiara Banku
Moc Reputacji: 0
Wiadomo¶ci: 3
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 30, 2009, 10:32:54 am » |
|
Witam, mam propozycjê: na zasadzie "jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie" zastanawiam sie czy nie warto wbiæ szpilki w mbank. Sp³acaj±c wcze¶niej kredyt hipoteczny nie ponosimy ¿adnych kosztów! Tak jest w umowie. Je¶li wszyscy kredytobiorcy sp³acaliby codziennie po 1pln poprzez stronê internetow± (to zajmuje 30 sek. dziennie), Bank mia³by BARDZO DU¯O PRACY!!! O ile pamiêtam nie ma ograniczenia kwoty wcze¶niejszej sp³aty sp³aty. Dla nas to 30pln miesiêcznie dla banku niewyobra¿alna praca, ¿adne komputery nie dadz± sobie rady z obróbk± takiej ilo¶ci informacji i wysy³ania nowych wydruków planów sp³at kredytu. To siê chyba nazywa strajk W³oski
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawelr185
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 30, 2009, 10:45:39 am » |
|
Mysle ze mozna sprobowac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mical009
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 30, 2009, 10:50:03 am » |
|
To siê chyba nazywa strajk W³oski
Podoba mi siê ten pomys³. Dobrze by by³o, ¿e by kto¶ z do¶wiadczeniem siê wypowiedzia³ co nam mo¿e BRE zrobiæ jak go tak zaczniemy bombardowaæ.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam mical009
|
|
|
|
ausia
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 30, 2009, 12:13:27 pm » |
|
Ja jestem pomyslem zachwycona. Ale mam jedna mala watpliwosc. A mianowicie, czy bezplatne jest rowniez kazdorazowe sporzadzenie nowego harmonogramu splat naszych badziewnych kredytow? Jesli tak, wchodze w to! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosia11
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 30, 2009, 12:53:18 pm » |
|
Mysle ze mozna sprobowac  To raczej nie przysporzy bankowi ¿adnych kosztów. Przy wczesniejszej wp³acie program przelicza automatycznie pozosta³y kredyt na pozosta³ych /w moim przypadku 17 lat/ i nie wysy³a do nas ¿adnych dokumentów. Komputer bankowy jako¶ to wytrzyma, a przy takich przeliczeniach zawsze powstaj± zaokr±glenia, bo przecie¿ z³oty ma 100 groszy a cena franka podawana jest w czê¶ciach setnych grosza. I te zaokraglenia moga nam dac po kieszeni, chocia¿ nie musza - nie znam algorytmów stosowanych przez bank, ale sadz±c po ich stosunku do nas - dlaczego nie maj± nas "kroiæ" przy wczesniejszych wp³atach pozdrawiam wszystich wkrêconych... Gosia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piot77ma
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 30, 2009, 02:27:28 pm » |
|
Pampusia, pomys³ w porzo, ale mam w±tpliwo¶æ: wydaje mi siê (ale nie mam przed sob± umowy), ¿e o chêci wcze¶niejszej sp³aty trzeba poinformowaæ bank z wyprzedzeniem, bodaj¿e dwutygodniowym. Wiêc ca³a operacja by³aby nieco k³opotliwa. Ale je¶li siê mylê, to niech mnie kto¶ poprawi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wodnik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 30, 2009, 04:43:16 pm » |
|
Nikogo nie trzeba informowac. Procedura jest jednak troche skomplikowana. Juz raz z ciekawosci chcialem splacic 10 Franków a pobrali mi z konta duzo wiecej. Otó¿ oni generalnie z tego co wiem nie biora nic oplat za wczesniejsza splate jednak dodaj± do kwoty jak± sie spalca odsetki i kapita³ pomiedzy data splaty ostaniej raty a data aktualn±. Jezeli ktos splaca raty 1-szego kazdego miesiaca to wtedy 1-szego czy 2-go mozna splacic np:tylko 1-go franka i nic wiecej nie wezm±. Jezeli natomiast ktos wplaci 1 Franka 10-go to juz mu dolicza ró¿nicê (od 1-szego do 10-go) czyli dodany bedzie kapital + odsedki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dpiachu
Ofiara Banku

Moc Reputacji: 0
Wiadomo¶ci: 8
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 30, 2009, 08:23:38 pm » |
|
Witam. Co¶ mój komp nie chce pokazaæ nr konta do wp³aty. Je¶li to mo¿liwe proszê o info na e-maila lub jeszcze raz wrzuciæ info na stronkê. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafff
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 30, 2009, 08:34:35 pm » |
|
Wyliczenia w przypadku wcze¶niejszej sp³aty nie s± takie skomplikowane. Bankozaur po prostu najpierw pobiera od Ciebie nale¿ne odsetki (naliczone od poprzedniej sp³acanej raty) do daty wcze¶niejszej sp³aty. Potem bankozaur ksiêguje wcze¶niejsz± sp³atê i naliczanie odsetek zaczyna od obni¿onej kwoty kredytu np. - warto¶æ naszego kredytu to 100 000 CHF, - nadp³acamy 1 000 CHF dwa tygodnie po sp³aceniu poprzedniej raty, - bankozaur po¿era odsetki: 100 000 CHF * 4,45% * 14/365 = 171 CHF, - bankozaur po¿era nasze 1 000 CHF i do sp³acenia pozostaje 99 000 CHF, - przy nastêpnej racie zap³acimy odsetki za c.a. 2 tygodnie od kwoty 99 000 CHF. Pozostaje tylko pytanie, co siê dzieje w uk³adzie pokarmowym bankozaurusa z tymi pieniêdzmi  Numer konta jest ukryty w innym w±tku  Musisz siê wykazaæ umiejêtno¶ci± szukania - mnie siê uda³o  B!gJ@ck, radzik - mo¿e warto by³oby numer konta pokazaæ w tym w±tku? EDIT: Ja równie¿ nie widzia³em ¿ó³tego napisu, ale siê teraz pojawi³...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JMJ
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 31, 2009, 08:58:55 pm » |
|
Teraz wszyscy widz±, bo ¿ó³te widzieli tylko Ci, którzy zadeklarowali B!gj@ckowi lub wp³acili ju¿ pieni±dze. Dlatego prosi³em o te "DANE"  . S³owo siê rzek³o, zaraz wychodzi 101 z³ z konta w MultiBanku. (1z³ jak B!gj@ck, bo na Nim sie wzorujê  , a 100z³, bo tyle zadeklarowa³em) 
|
|
|
|
|
|
"Posiadacze kapita3u bed? oddzia3ywaa na klase robotnicz?, (...) zmuszaj?c j? do zaci?gania coraz wiecej drogich kredyt?w, a? (...) stan? sie niemo?liwe do sp3acenia. Niesp3acone d3ugi bed? prowadzia do bankructw bank?w, kt?re trzeba bedzie nacjonalizowaa i panstwo wejdzie na droge (...) komunizmu."
|
|
|
|
B!gj@ck
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 01, 2009, 07:40:39 am » |
|
Witam, Teraz wszyscy widzą, bo żółte widzieli tylko Ci, którzy zadeklarowali B!gj@ckowi lub wpłacili już pieniądze.
Nie. Widzą je tylko Ci, którzy zadeklarowali wpłatę. Ci, którzy wpłacili i zostało to potwierdzone (a potwierdzonych jest 1 szt. - Ja) będą widzieć ile zostało naprawdę wpłacone (i nawet będzie inny kolor ramki). Ale to dopiero jak uzyskamy pełny dostęp do konta. Póki co czekamy na pakiet aktywacyjny. Konto ma umożliwione tylko wpływy. B!gJ@ck, radzik - może warto byłoby numer konta pokazać w tym wątku?
Jest... Na samej górze  A i przy okazji. Kod, który jest dodany do tego forum i poświęcony czas przez moją skromną osobę śmiem twierdzić jest no "nieco" więcej wart niż 100 zł 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Jacek 'B!gj@ck' D. 
|
|
|
|